1995: Μια παράξενη χρονιά

Εννέα εξωπραγματικές ειδήσεις που όμως συνέβησαν μέσα στο 1995


1. Πήρε δίπλωμα με 632 μαθήματα. Δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε ένας Βρετανός κάνοντας 632 μαθήματα για να πάρει δίπλωμα οδήγησης. Στο ενεργητικό της μαθητείας του στο τιμόνι συγκαταλέγονται 5 αυτοκίνητα που κατάστρεψε γιατί παρ' όλα τα μαθήματα εξακολουθούσε να μπερδεύει το γκάζι

2. Πνίγηκαν 6 άτομα για να σώσουν ένα κοτόπουλο, το οποίο βγήκε μόνο του. Έξι άτομα, τέσσερα από τα οποία ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας, πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να σώσουν ένα κοτόπουλο που έπεσε στο πηγάδι στο χωριό Ναζλέτ Εμαρά της νότιας Αιγύπτου. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Αλ Αχράμ" η τραγωδία ξεκίνησε όταν το 18χρονο μέλος της αγροτικής οικογένειας έπεσε στο πηγάδι για να σώσει το κοτόπουλο. Βλέποντας τον να πνίγεται έσπευσαν σε βοήθεια τα τρία του αδέλφια, ηλικίας 20, 16 και 14 ετών, τα οποία πνίγηκαν επίσης, το ένα μετά το άλλο. Δύο γείτονες που έτρεξαν να τους βοηθήσουν είχαν την ίδια τύχη. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στην συνέχεια, αφού ανέσυραν τα πτώματα από το πηγάδι, ανακάλυψαν το κοτόπουλο σώο και αβλαβές να επιπλέει, ανυποψίαστο για την πρωτοφανή τραγωδία που προκάλεσε.


3. Στο στομάχι εργάτριας 25 διαμάντια. Εργάτρια σε Ουκρανικό εργοστάσιο διαμαντιών κατάπιε 25 διαμάντια σε μια προσπάθεια να τα κλέψει. Αμέσως εκλήθη η αστυνομία και η 24χρονη κρατήθηκε σε φρουρούμενη οικία στους χώρους του εργοστασίου μέχρις ότου να επανακτηθούν τα διαμάντια με "εντελώς φυσικές μεθόδους". Η αξία των διαμαντιών

4. Διάλειμμα για σωματικές ανάγκες. Η απεργία τουλάχιστον 250 εργατών ενός σφαγείου κρεάτων στο Κιμπέρλ, της βορειοδυτικής Γαλλίας έληξε μετά τη μερική νίκη τους για την ανατροπή του "διατάγματος" του εργοδότη τους, που τους επέβαλε να πηγαίνουν στην τουαλέτα σε καθορισμένες ώρες και σε αντίθετη περίπτωση να τιμωρούνται με περικοπές στο μισθό τους. Σύμφωνα με τον περιορισμό αυτόν, οι εργάτες έπρεπε να επισκέπτονται την τουαλέτα μόνο στη διάρκεια των πεντάλεπτων διαλειμμάτων, τρεις φορές την ημέρα.

5. "Ομήρους" κράτησε 75 Πολωνούς τουρίστες Τούρκος ξενοδόχος. Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου σε θέρετρο της δυτικής ακτής της Τουρκίας, κράτησε "ομήρους" 75 Πολωνούς τουρίστες επειδή ο εκπρόσωπος γραφείου ταξιδίων εξαφανίστηκε χωρίς να πληρώσει τον λογαριασμό, που ήταν 60.000 δολάρια. Ο διοκτήτης του ξενοδοχείου Μουσταφά Τουρκιούτ δήλωσε αργότερα ότι το πρόβλημα λύθηκε μετά από διαβουλεύσεις με τον γενικό πρόξενο και ότι οι μισοί τουρίστες αναχώρησαν από το ξενοδοχείο.

6. Παντρεμένοι και οι τέσσερεις. Ένας παντρεμένος άντρας με την επίσης παντρεμένη ερωμένη του, που θέλησαν να περάσουν μια ρομαντική βραδιά σε ένα εξοχικό σπίτι μακριά από τους συζύγους τους, βρέθηκαν μπροστά σε μια έκπληξη, όταν ακούγοντας από το ραδιοφωνικό σταθμό της Σόφιας δυνατή μουσική από ένα γειτονικό σπίτι, αποφάσισαν να πάρουν ένα μπουκάλι κρασί και να διασκεδάσουν παρέα με τους αγνώστους, όπως νόμιζαν, ενοίκους. Μπαίνοντας, όμως, μέσα, ανακάλυψαν ότι το ζευγάρι που βρισκόταν σε τρυφερή περίπτυξη, ήταν οι σύζυγοί τους. Οι δύο "άπιστες" γυναίκες ρίχτηκαν η μία στην άλλη με βρισιές. Οι αμήχανοι άντρες τους παρενέβησαν όταν είδαν τις συζύγους τους να επιτίθενται η μία στην άλλη με σκαλιστήρια. Μετά από πολλές κατηγορίες και ύβρεις, οι άντρες πήραν ο καθένας την γυναίκα του και πήγαν στα σπίτια τους, με τις επευφημίες του πλήθους των θεατών που διασκέδαζε με το συμβάν

7. Αν και νεκρός έλαβε 4,6% των ψήφων. Νεκρός προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν στη Βουλγαρία ο 76χρονος Άντον Κόλεφ. Ο Κόλεφ ήταν υποψήφιος των κομμουνιστών στη Βάρνα, αλλά πέθανε ξαφνικά 3 μέρες πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών. Στις εκλογές είχε συγκεντρώσει το 4,6% των ψήφων και είχε συμπεριληφθεί μεταξύ των επικρατέστερων για τον δεύτερο γύρο. Το μπέρδεμα ανακαλύφθηκε όταν ένας ψηφοφόρος τηλεφώνησε σπίτι του για να του δώσει συγχαρητήρια, οπότε αναγκάστηκε να συλλυπηθεί την οικογένειά του.

8. Το ένταλμα τον περίμενε 10 χρόνια. Δέκα χρόνια αφότου συνήλθε απο ένα ατύχημα, που τον άφησε με βλάβη στον εγκέφαλο, ο Καρλ Τέητ, βρέθηκε αντιμέτωπος με αστυνομικούς που κρατούσαν Ένταλμα εναντίον του. Τον κατηγορούσαν για τον θάνατο του φίλου του στο ίδιο αυτοκινητιστικό δυστύχημα, στο οποίο τραυματίστηκε ο Τέητ. Η αστυνομία είχε απαγγείλει κατηγορίες κατά του Τέητ 4 μήνες μετά το δυστύχημα. Όταν όμως έγινε η παραπομπή του βρισκόταν σε κώμα. Το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε ξεχάστηκε, ώσπου εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν με την κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης.

9. Τα κοσμήματα της συζύγου σε έρανο. Ο Τομ Κάμιγκς από το Όστιν του Τέξας, έδωσε σε έρανο μια κονσέρβα, αλλά στο κουτί ήταν κρυμμένα τα κοσμήματα της οικογένειας του. Το λάθος διαπιστώθηκε μία βδομάδα αργότερα αλλά δεν μπόρεσε να βρει το κουτί με τα "τιμαλφή", που νόμιζε ότι περιείχε σούπα και μάταια πρόσφερε αμοιβή 700.000 περίπου δραχμών σε όποιον βοηθήσει την ανακάλυψή του. Ο αφηρημένος φιλάνθρωπος δήλωσε ότι ανέφερε το λάθος του στην αστυνομία, αδίκημα όμως δεν έχει διαπραχθεί και έτσι οι αρχές δεν αναμειχθήκαν στην υπόθεση.